Cal De Phos – kalcijum za pse

Cal De Phos – kalcijum za pse

Cal De Phos – kalcijum za pse

30 tableta - 1 tbl. na 15 kg

Cena:

1,100.00 RSD
60 tableta - 1 tbl. na 5 kg

Cena:

700.00 RSD

Cal De Phos je visokokvalitetan kalcijumski preparat za pse. Cal-De-Phos tablete čine kalcijum, fosfor i magnezijum koji uz pomoć vitamina D3, koji povećava nivo kalcijuma u krvi, deluju zajedno u organizmu u cilju pravilnog rasta i formiranja strukture skeletnog sistema. Deficit ili suficit jedne od ovih komponenti mogu kod štenadi i mladih pasa da dovedu do problema u razvoju skeleta.

Iako se Cal De Phos preporučuje svim rasama pasa postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Pakovanje: 30 tableta, 60 tableta

30 tableta - 1 tbl. na 15 kg

Cena:

1,100.00 RSD
60 tableta - 1 tbl. na 5 kg

Cena:

700.00 RSD

Recenzije

Nema utisaka za ovaj proizvod, da li želite da ostavite vaš?

Šifra proizvoda: - - Potrebna vam je pomoć? Pozovite 066 116 560 Imate pitanje?

Kategorije: , .

Podeli

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi  i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih  rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju , mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal De Phos idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata. Proizvodi se u dva različita pakovanja od 30 i 60 tableta, u zavisnosti da li se daje malim, srednjim ili gigantskim rasama. Razlika je u veličini tablete i količini kalcijuma u jednoj tableti.

Pojmovi za pretragu: cal de phos, caldephos, kaldefos, caldefos, cal d phos, cal de fos

Način upotrebe: Za pakovanje od 30 tableta 1 tableta na 15 kg telesne težine jednom dnevno, za pakovanje od 60 tableta 2 tablete na 10 kg telesne težine jednom dnevno.

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u period posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka jer resorbcija prevelike količine kalcijum se taloži u kostima, gde može uzrokovati razlicite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti, kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavicnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

SASTAV 100 g 1 tbl. 750 mg (pakovanje od 60 tableta) 1 tbl. 2200 mg (pakovanje od 30 tableta)
Ca 18000 mg 135 mg 400 mg
P 6000 mg 45 mg 132 mg
Mg 5600 mg 42 mg 123 mg
Vitamin D3 100.000 i.j. 750 i.j. 2200 i.j.