Cal De Phos – kalcijum za pse – GOLD SERIA

Cal De Phos – kalcijum za pse – GOLD SERIA

Cal De Phos – kalcijum za pse – GOLD SERIA

60 tableta - 1 tbl. na 10 kg

Cena:

1,550.00 RSD
90 tableta - 1 tbl. na 15 kg

Cena:

2,750.00 RSD

JEDINSTVENI PREPARAT NA NAŠEM TRŽIŠTU

Cal De Phos GOLD je visokokvalitetan kalcijumski preparat za pse koji povećava nivo kalcijuma u krvi, i omogućava pravilan rast pasa i formiranje strukture skeletnog sistema.

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma, pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala.

Ovo je jedini preparat na našem tržištu koji u svom sastavu, pored fosfora, magnezijuma i vitamina D3, sadrži HELATNI KALCIJUM. Preparat sadrži navedene komponente u optimalnom, potrebnom obliku i pruža maksimalnu učinkovitost.

Helatni oblik = višestruko efikasnija apsorpcija i bolja iskoristivost

ŠTA TO KONKRETNO ZNAČI?

  • Bolja apsorpcija i veća biodostupnost
  • Onemogućava formiranje nerastvornog kompleksa
  • Ne reaguje sa ostalim mikroelementima
  • Ne smanjuje količinu želudačne kiseline
  • Olakšava metabolizam
  • Sa manjim količinama postiže bolje rezultate

Iako se Cal De Phos preporučuje svim rasama pasa, postoje rase kod kojih je dodani unos kalcijuma obavezan. Neke od tih rasa su: Kane Korso, Argentinska doga, Američki Staford, Nemačka doga, Doberman, Nemački ovčar, Rotvajler, Azijat, Bernardinac, Šarplaninac, Bul terijer, Bokser, Akita, Labrador… i svi drugi srednji, veliki i teški psi.

Pakovanje: 60 tableta, 90 tableta

60 tableta - 1 tbl. na 10 kg

Cena:

1,550.00 RSD
90 tableta - 1 tbl. na 15 kg

Cena:

2,750.00 RSD

Recenzije

  1. Interesuje me da li je neko imao iskustva sa Cal-De-Phos kalcijumom domace proizvodnje Interagrar- Beograd, kako se pokazao i kakav je u odnosu na strane prozivodjace?

Napiši utisak

Šifra proizvoda: - - Potrebna vam je pomoć? Pozovite 066 116 560 Imate pitanje?

Kategorije: , .

Podeli

Da li znate da je kalcijum OBAVEZAN dodatak ishrani za sve štence i mlade pse uzrasta od 1 do 12 meseci starosti. Ovo se naročito odnosi na pse gigantskih i srednjih rasa! Kod štenadi i mladih pasa nije izgrađen onaj deo kostiju koji će imati svrhu magacina za regulaciju kalcijuma, pa im je zbog toga svakodnevno potrebna relativno velika količina kalcijuma i drugih minerala. Zbog sporijeg rasta kostiju male rase pasa imaju mnogo šire postavljene granice kalcijuma u ishrani, za razliku od velikih rasa pasa.

Da bi se sprečilo krivljenje nogu kod pasa i deformacije skeletnog sistema, stroga preporuka je da se redovna ishrana obogati dodatnim unosom kalcijuma na dnevnom nivou. Kod velikih rasa pasa i pasa koje naglo i brzo izrastaju, mnogo veće su i potrebe za dodatnim kalcijumom.

Veoma je važno da su kalcijum i fosfor u ishrani zastupljeni u pravilnom odnosu (Ca : P = 1:1 do 2 :1). Nemoguće je kroz normalnu ishranu doći do optimalnog odnosa ovih minerala i preporučene količine kalcijuma. Zbog toga je Cal De Phos idealno izbalansiran kalcijumski preparat, jer sadrži optimalan odnos svih potrebnih elemenata.

Pojmovi za pretragu: cal de phos, caldephos, kaldefos, caldefos, cal d phos, cal de fos

Način upotrebe:

Pakovanje od 60 tableta – 1 tableta na 10 kg telesne težine, jednom dnevno.

Pakovanje od 90 tableta – 1 tableta na 15 kg telesne težine, jednom dnevno.

Napomene:

Po prestanku razvoja koštanog sistema u periodu posle 1. godine potrebno je isključiti dodavanje mineralnih dodataka, jer se resorbcija prevelike količine kalcijuma taloži u kostima i može uzrokovati različite smetnje u normalnom razvoju.

Ometano je sazrevanje kostiju i mogu se pojaviti bolesti kao što su osteohondroza i displazija. Pored toga javljaju se i nepravilnosti u razvoju raznih hrskavičnih delova, koje se iskazuje u vidu ukrivljenosti i rotaciji prednjih nogu.

SASTAV 100 g 1 tbl. 1300 mg (pakovanje od 60 tableta) 1 tbl. 2000 mg (pakovanje od 90 tableta)
Ca 14.3 g 200 mg 300 mg
P 6.1 g 74 mg 110 mg
Mg 5 g 65 mg 100 mg
Vitamin D3 100.000 i.j. 1.300 i.j. 2.000 i.j.