Artroflex

Artroflex

Služi za obnavljanje mekih tkiva, hrskavica i zglobova.

ARTROFLEX se koristi za: ublažavanje znakova upale i bolova pri akutnim i hroničnim poremećajima mišićno – koštanog sistema  psa, suzbijanje bolova i protivupalno (antiinflamatorno) kod postoperativnih edema.

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

Cena: 1,200.00 RSD


Komada

Ili poručite telefonom 064/155-91-36
Plaćanje pouzećem. Isporuka odmah!

Reviews

Nema utisaka za ovaj proizvod, da li želite da ostavite vaš?

Potrebna vam je pomoć? Pozovite 064 188 15 50 Imate pitanje?

Categories: , .

Podeli

Degenerativni procesi, kao artroza ili displazija, najčešći su uzroci funkcionalnih premećaja u kretanju pasa.

Oni započinju oštećenjem hrskavice u zglobu, čija je uloga ublažavanje trenja meðu kostima.

Važnu ulogu u tome ima i sinovijalna tečnost koja osim toga osigurava i pravilnu razmenu hranjivih materija za normalnu funkciju hrskavice.

U slučaju artroze, ove funkcije su narušene i kosti se bolno dodiruju. Iritirani periost reaguje upalom (artritis) i kasnijom deformacijom. Tako je funkcija zgloba progresivno i teško narušena.

Način upotrebe: 1 tbl. Na 10 kg TM jednom dnevno

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.

SASTAV 100 g 1 tableta (750 mg)
Glukozamin sulfat 40 g 300 mg
Hondroitin 13.33 g 100 mg
MSM 6.67 g 50 mg
Ostalo 40 g 300 mg