Artroflex

Artroflex

Služi za obnavljanje mekih tkiva, hrskavica i zglobova.

ARTROFLEX se koristi za: ublažavanje znakova upale i bolova pri akutnim i hroničnim poremećajima mišićno – koštanog sistema  psa, suzbijanje bolova i protivupalno (antiinflamatorno) kod postoperativnih edema.

Pakovanje: 60 tableta (1 tableta 750mg)

Cena: 1,440.00 RSD


Komada

Ili poručite telefonom 066 116 560
Plaćanje pouzećem. Isporuka odmah!

Recenzije

Nema utisaka za ovaj proizvod, da li želite da ostavite vaš?

Potrebna vam je pomoć? Pozovite 066 116 560 Imate pitanje?

Kategorije: , .

Podeli

Degenerativni procesi, kao artroza ili displazija, najčešći su uzroci funkcionalnih premećaja u kretanju pasa.

Oni započinju oštećenjem hrskavice u zglobu, čija je uloga ublažavanje trenja meðu kostima.

Važnu ulogu u tome ima i sinovijalna tečnost koja osim toga osigurava i pravilnu razmenu hranjivih materija za normalnu funkciju hrskavice.

U slučaju artroze, ove funkcije su narušene i kosti se bolno dodiruju. Iritirani periost reaguje upalom (artritis) i kasnijom deformacijom. Tako je funkcija zgloba progresivno i teško narušena.

Način upotrebe: 1 tbl. Na 10 kg TM jednom dnevno

Napomene:

U zapuštenim slučajevima može se razviti i osifikacija i permanentna ukočenost.

Često je zahvaćeno više zglobova. Artroza (Artrosis, Osteoarthrosis) je degenerativno reumatsko oboljenje zglobova koje se karakteriše promenama na zglobnoj hrskavici, a zatim i na koštanim strukturama zgloba.

U zglobnoj hrskavici dolazi do promena u hemijskoj građi pa se gubi vitalnost, debljina i elastičnost zglobne hrskavice, stvaraju se rascepi i dolazi do ljuštenja slojeva zglobne hrskavice.

Takođe delovi kosti ispod zglobne hrskavice počinju da bujaju i stvaraju trnasta koštana izbočenja tkz. Osteofite koji vrše pritisak na okolne strukture i izazivaju reakciju zglobne kapsule.

Navedene promene dovode do pojave bola i otežane pokretljivosti u zahvaćenom zglobu. Kod osteoartroze nisu razvijeni znaci upale tako da za razliku od zapaljenskog reumatizma ne dovode do potpune ukočenosti zgloba –ankiloze.

SASTAV 100 g 1 tableta (750 mg)
Glukozamin sulfat 40 g 300 mg
Hondroitin 13.33 g 100 mg
MSM 6.67 g 50 mg
Ostalo 40 g 300 mg