Pet razloga zbog kojih je dobro da deca odrastaju sa kućnim ljubimcem

Pet razloga zbog kojih je dobro da deca odrastaju sa kućnim ljubimcem

1. Jačanje imuniteta – Mnoge studije potvrdile su da ljubimci podstiču jačanje imuniteta kod dece i da deca koja odrastaju uz životinje imaju manju sklonost ka razvoju alergija i astme. Ipak, ljubimci mogu da budu prenosnici različitih bolesti, pa ne treba dozvoljavati deci da ih ljube u ljušku ili da spavaju sa njima.

dog 1718242 960 720

2. Podsticanje verbalnih sposobnosti deteta – Ljubimcu izdajemo naredbe, nekad zaslužuju pohvalu, nekada kritiku. Reči koje se često ponavljaju svakako podstiču razvoj dečjeg govora.

3. Samopouzdanje – Uz ljubimca dete razvija osećaj sigurnosti u sebe. Roditelji, vaspitači, nastavnici su ti koji stalno očekuju nešto od dece, dok sa ljubimcem dete može da bude opušteno – ljubimci od njih ne očekuju ništa, puni su odanosti, zahvalnosti i ljubavi, a od njih traže samo malo pažnje.

cherries 3497780 960 720

4. Odgovornost – pored kućnih ljubimaca deca razvijaju osećaj odgovornosti. U skladu sa uzrastom deca dobijaju zadatke koje treba da obave: da nahrane psa, da mu zamene vodu, da se poigraju s njim, prošetaju ga… Na taj način ona postaju odgovorna.

5. Saosećajnost – Svaki roditelj bi voleo da njegovo dete izraste u dobrog i saosećajnog čoveka koji ima osećaj za druge i voli da pomaže. Neke naučne studije potvrdile su da deca od 3 do 6 godina koja su rasla uz neku životinju u većoj meri pokazuju znake saosećajnosti od vršanjaka koji nisu imali kućnog ljubimca.

adorable 1866531 960 720

Ljubimci sa kojima deca najčešće odrastaju su kuce i mace. Zbog toga je veoma važno da se i ljubimci koji odrastaju sa njima pravilno razvijaju i budu zdravi. Pružite im najbolju negu Pet drops – AD kapima namenjenim psima i mačkama koje podstiču pravilan razvoj, utiču na formiranje mišićno-skeletnog sistema i na razvoj metabolizma.

PetDrops